tisdag 8 maj 2012

Lådan är färdig!


Lådrum. Elsas rum i boken blev också en tredimensionell version. Lådan är i balstaträ, och det är ett förvånansvärt skönt material att måla på. Ytan blir sidenmatt och skimmrar på ett spännande sätt. En annan sak är att det var jättesvårt att måla inne i lådan, speciellt det som ligger längst in i högra hörnet uppifrån sett.

Dockorna har min mamma fyndat på loppis, och hon har också virkat små mössor åt dem och sytt klänningarna. Gränsen för mitt eget tålamod går ungefär där.
Nu åker lådan iväg till Vichtis, där den är utställd på Vihti miniland hela sommaren. Stället är värt ett besök, inte bara för låndans skull utan för den dockskåps- och miniatyrlandskapsutställning de har där. Om man vill stanna i Vichtis över natten så kan man ta in på ett hotell inhyst i ett före detta polisstation.

Done. The box is ready. My mother made a pillow and a blanket, and I finally found the missing rug. The furniture is from Miniland, where the box will be exhibited this summer. Balsa tree is a fun material to paint on, it gets a silky surface. But painting inside the box was difficult.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar