måndag 3 december 2012

Spännande vår

Grattis Mia, Malin, Linda! Bland vårens böcker i Schildts & Söderströms katalog finns Mia Francks debutroman. Martrådar heter den. Får rysningar av bara namnet. Och för att jag vet hur bra hon kan skriva. Skräcktemat fortsätter, åtminstone i bildväg, i Malin Kiveläs och Linda Bondestams Bröderna Pixon och tevens hemtrevliga sken. Katalogen finns här.

Kommer ihåg hur stort det känndes när Under täcket fanns i höstkatalogen. Då fanns boken ännu inte på riktigt, fysiskt, här, men där i katalogen fanns den och såg så riktig ut som en bok bara kan göra. Det är bara ett halvår sen dess. Mycket har hänt, men ändå väldigt lite. Jag undrar hur det känns för en bokskapare som inte har ett vanligt liv med 100 procent jobb som kräver ens uppmärksamhet. Sitter de och kyttär på recensioner (som kanske aldrig kommer), övar in fiffiga intervjusvar (till intervjuer som aldrig blir av) eller vad? Jobbar på nästa bok kanske... Där är jag avundsjuk. Ingen tid här.

2 kommentarer:

  1. Tack du. Och håller med om det där om hur det känns att se det på riktigt i katalogen. Stort. Dessutom blir man förvånad över att glo på sej själv och sin bok i en katalog som man förut bara tittat på andra i.

    SvaraRadera
  2. Snygg bild var det också!

    SvaraRadera