torsdag 20 februari 2014

Original söker hem

Katalog! I dag har jag äntligen tagit mig i kragen och kollat med skatteverket hur man ska gå tillväga för att som privatperson sälja konstverk till andra privatpersoner. Många har frågat mig om jag säljer original, och jag har inte riktigt vetat hur man gör det eftersom jag inte har ett eget företag att sälja dem genom. Men, det var inte så svårt! Hurraa, det finns vett i systemet! Nu har jag gjort en katalog med alla de här originalen som finns längre ner i inlägget. Om du är intresserad, maila maijahurmeillustrations@gmail.com så skickar jag dig katalogen som pdf-fil. Jag lägger inte ut priserna här, men jag prissatte lågt. De dyraste är 180 euro och de billigaste 80. Om det finns intresse kan jag också sälja små bilder (t.ex mina fjärilar) för en mindre summa. Maila mig! Hellre ser jag att mina bilder hänger på nåns vägg och gör nån glad varje dag, än att de ligger i en portfölj här hemma hos mig och gläder ingen. Jag har valt ut bilder som jag tycker fungerar fint också tagna ur sitt bilderbokskontext.

Vi har själv för några år sedan börjat köpa konst, och vår tanke är att köpa ett konstverk per år. I år har vi köpt ett bilderboksoriginal i skrapkartong av Lena Frölander-Ulf. Hennes utställning hänger ännu kvar på Kuvittajagalleria på Albertsgatan. Jag uppmanar andra att göra det samma! I stället för fem-tio anonyma posters från Ikea kan man få en personlig och garanterat one-of-a-kind bild till sitt hem. 

Obs! Inga släktingar eller närmast sörjande ska känna sig tvingade att inhandla konstverk av mig:-)

Edit: Jag är så överväldigad över det intresse min lilla katalog har fått. Tre bilder är redan reserverade (två av dem dubbelt, wow!) och en definitivt såld. Glad! Tacksam! De här bilderna kommer att hänga hos folk som uppskattar dem! Jag uppdaterar vilka bilder som är reserverade eller sålda i den här listan med versaler.
Alternativt omslag och bakpärm till Under täcket. Tänk så annorlunda den hade sett ut! Bilden kan skäras till två separata bilder. Själv tycker jag speciellt mycket om bilden till vänster. SÅLD!


Också ett alternativt omslag och bakpärm till Under täcket. Tänker inte avslöja hur många jag gjorde, men det var hmm... lite för många...De här två bilderna hör i hop. De var ett alternativt försätts- och eftersättsblad med Elsas kläder på ett klädstreck.


En fyr! Bilden finns i Julstjärnan 2012. SÅLD!


En kram. Och en tanke om global uppvärmning. 


Min första bilderboksfigur hette Nysen. Han var en liten flygande clown, som tyvärr hade en alldeles för råddig historia för att nånsin bli publicerad. Men, några av bilderna är ännu mina favoriter. Den här hade jag svårt att skiljas från, men den finns i katalogen... SÅLD!


Det här är en undervattensbild som jag hade tänkt för Under täcket. Men den var kanske lite för abstrakt. De små vita mössen försvann också från boken, men här har de en egen liten historia.


 Dammbilden till Under täcket gjorde jag flera versioner av. Den här tycker jag speciellt mycket om, rötterna, färgerna, och Elsas min.


Pariserhjul. Den här är också från den opublicerade historien om clownen Nysen. Gillar bladet och det lilla hålet uppe till höger. Och killen som spyr...


Ännu en version från Under täcket. De tre vita mössen har nu hittat varann och åker i en gemensam båt på näckrosdammen.


Soffan! Ååh, den här vill jag hittar ett gott hem. Soffan föddes kring en barnboksidé om en värld som finns i glipan mellan ryggstödet och sittkudden i en soffa. Det heter Uumeni. Det är där alla leksaker som trillar ner i hålet väcks till liv och där händer en massa spännande, skrämmande saker. Men så hörde jag av nån att det fanns en liknande historia, och inspirationen att utveckla min egen försvann. På väggen hänger två små konstförfalskningar, den övre en Schjerfbeck, och den undre en Dautremer... SÅLD!

Lövverk. Den här ritade jag för illustratörsprojektet By:s film, och det är den första där jag gör träd på det här sättet. Sen dess har det blivit massor av träd, och miljoner blad... SÅLD!


Som till exempel här. En katt i stället för pojken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar